Златно правило номер 3Намерете ниско конкурентна ниша. - Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex

April 05 2020 20:08:39

menu_open.gif Меню
bullet.gif СОБСТВЕНБИЗНЕС.НЕТ
bullet.gif СТАТИЙКИ
bullet.gif ФОРУМ
bullet.gif ГАЛЕРИЯ
bullet.gif ВИДЕО БИБЛИОТЕКА
bullet.gif БИБЛИОТЕКА
bullet.gif КНИГИ
bullet.gif ТЪРСЕНЕ

bullet.gif КОНТАКТИ
bullet.gif RSS Новини
bullet.gif ВРЪЗКИ


bullet.gif IP Адрес - IP Adres
bullet.gif Топ 20 Бизнес Статии
menu_open.gif Спонсорирани връзки

menu_open.gif Последни статии
bullet.gif Вижте 5 супер ценни ...
bullet.gif Как Тейси Динунзио с...
bullet.gif Как да използваме бл...
bullet.gif Как Зак Уъркман създ...
bullet.gif Идея за 500 000 дола...

menu_open.gif Случайна медия
menu_open.gif Последни статии
Вижте 5 супер цен...
Ровейки се из Интернет попаднах на една статийка, която доста ми хареса - 5 важни урока в живота...
Как Тейси Динунзи...
Това е историята на една млада жена предприемач, която нямала никакви пари за стартиране на бизнес, но това по никакъв начин не я е спряло да създаде своята компания - TRADESY...
Как да използваме...
Бен Левис бил студент в университета в Пенсилвания коато му идва гениалната бизнес идея - минерална вода, чрез която можете да дарявате за различни благотворителни цели...
Как Зак Уъркман с...
Зак Уъркман бил обикновено американско момче учещо в университета в Индиана, което си падало по енергийните напитки...
Идея за 500 000 д...
Браян Лаурангрокс си имал хоби да продава разни неща по Интернет. Започнал с това си занимание през 2004 като в началото дълго се чудел какво може да продава посточнно...
menu_open.gif Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

menu_open.gif RSS Feeds
Subscribe to our Feeds

Latest Downloads
Latest Articles
Latest Threads
menu_open.gif

menu_pen.gif Златно правило номер 3 - Намерете ниско конкурентна ниша.

Златно правило номер 3 - Намерете ниско конкурентна ниша.

Конкуренцията е много, много важен елемент в Интернет бизнеса. От всички златни правила, това се нарушава най-често, а е най-важното от всичките. Много малко хора, стартирайки бизнес в мрежата проучват щателно конкуренцията, срещу която се изправят. Да не говорим, че някои въобще и не си правят труда. Според различни статистически данни, това е едно причина НОМЕР 1 за провал онлайн.

Както много от вас знаят, един от най-добрите начини сайтът ни да получи добър, качествен и релевантен трафик (посещения) е постигането на челна позиция в резултатите от търсене в търсачките. Ако вашият сайт не се показва поне на първа страница в търсенията, вие бихте изгубили голям процент от хората търсещи предлаганите от вас продукти, услуги или информация. Всеизвестно за всички е, че на първа страница се показват само 10 резултата, а за тези 10 позиции обикновено се борят хиляди, дори милиони сайта. Следователно 10-те сайта, които виждате при определено търсене са много важен индикатор за конкуренцията в нишата, която проучвате.

Има две неща, които трябва да установите за конкуренцията:

Ниво на конкуренция в Интернет

За някои ключови думи се състезават стотици хиляди сайта, за други обаче, конкуренцията не е толкова голяма. Да вземем например думата "хостинг". При търсенето й, само в България, Гугъл.бг връща близо 100 милиона резултата. Това е една изключително конкурентна дума и ако желаете да пробиете на този пазар ще са ви необходими много усилия, средства и вероятно време, за да го направите.
Сега ако вземем думата "кардиограф", ще видим, че за нея резултатите са само около 100 000 или близо хиляда пъти по-малко от тези за хостинг. Тук очевидно ще бъде много по лесно за някого да се класира на челна позиция в резултатите от търсене.

Ето няколко метода за определяне на нивото на конкуренцията в Интернет:

1. Търсене по думата - дума - така можете да видите колко страници в Интернет съдържат поне НЯКЪДЕ в себе си ключовата дума или тя е час от друга по-дълга дума. Обикновено са милиони резултата.
2. Търсене по думата в кавички - "дума" - това ще ви покаже колко страници в мрежата съдържат ТОЧНО търсената дума, без никакви отклонения.
3. Дума в заглавията - allintitle:дума - чрез това ще разберете в колко заглавия на страници присъства ключовата дума (Вижте повече за заглавията на страници и SEO - тайтъл тагове)
4. Думата в адреса на страница - allinurl:дума - показва колко страници в мрежата съдържат ключовата дума в техния интернет адрес или URL (повече за ключови думи в адреса на страницата)


Сила на конкуренцията в Интернет

Ако резултатите от търсене на първа страница са доминирани предимно от професионални сайтове, със супер дизайн, с хиляди страници качествено съдържание, висок пейдж ранк, строго насочени и обновявани ежедневно, това говори, че конкуренцията за тази дума е доста силна. Вероятно в този случай с всеки от тези сайтове се занимава цял екип от професионалисти, които ще е най-малкото трудно да задминете. Да се върнем отново към нашите 2 думи от горния пример. Ако направим търсене на "хостинг" ситуацията е точно такава - първите 10 позиции са заети от най-големите български хостинг компании, които са от години на пазара и имат стабилни позиции. Ще бъде наистина трудно за нов играч да влезе в играта.

Друга е ситуацията с думата "кардиограф" обаче. Дори първата позиция в резултатите се състои от сайт за обяви, в който някой е пуснал обява свързана с думата. Да не говорим за следвашите резултати. И неспециалист ще се досети, че специализиран сайт за кардиографи ще има много голям шанс да се класира на първо място в резултатите, поради слабата конкуренция.

Категория: 

Интернет маркетингРЕЙТИНГ: 3/6 (308 гласа дадени)

Коментирайте тук:
Вземете ЛИНК към

Златно правило номер 3 - Намерете ниско конкурентна ниша.

: кликнете на линка отдолу и натиснете Ctrl + C, за да го копирате
Линк за форум:
Линк за сайт
Обикновен линк:
menu_information.png

Подобни на Златно правило номер 3 - Намерете ниско конкурентна ниша. :

4 залтни правила за намиране на печел...

menu_open.gif Бележник с ЛЮБИМИ
Трябва да се логнете, за да използвате панела.

menu_information.png Случайна статия
Какво представлява афилиейт маркетинга (affiliate marketing)

Категория статии: Affiliate Marketing
menu_open.gif name

menu_open.gif Анкета
Къде попадат месечните ви доходи към момента?

До 500 лв.

От 500 - 1000 лв.

От 1000 - 1500 лв.

От 1500 - 2000 лв.

Над 2000 лв.