Един успешен старт в Интернет
Публикувана от theboss на October 28 2010 21:52:32
Как да намерите своята ниша на интернет пазара

Ако искате да имате успех в интернет търговията, трябва да анализирате преуспелите хора и компании в бранша, за да можете да откриете какви общи черти притежават. Дори и да възнамерявате да работите изцяло на българския пазар, не се ограничавайте само до български сайтове, а проучете истинските гиганти в световен мащаб. След това опишете приликите и резултата ще ви изуми – появяват се общи модели, които описват формулата на успеха и могат да послужат като оправни точки за вашето начинание.

Ето един пример за практическото приложение на този съвет. През 1995 г. Фред Кели работи като помощник в адвокатска кантора, но тази работа не го удовлетворява и той се опитва да намери друг начин да постигне целите си. Докато търсел пътя към успеха, забелязал, че много от приятелите и колегите му имат общ проблем – били пристрастени към никотина и когато забранили тютюнопушенето на публични места, на тях им се наложило да се откажат от порока си. Кели решил да проучи въпроса и сам останал изненадан от резултата – според статистиката никотинът убива над 430 хил. души на година в САЩ, което е повече от жертвите на СПИН, автомобилни катастрофи, убийства и наркотици, взети заедно.

Тютюнопушенето също така било описано като най-предотвратимата причина за смърт в страната. Както можете да забележите, Фред Кели не се опитал да положи основите на бизнеса си върху предположения или догадки, а върху чисти факти. Той открил, че пушачите в армията струват на правителството над 130 млн. USD годишно и че азали, че пазарът на продукти срещу тютюнопушене в САЩ и Канада бил на стотютюнопушенето е най-често срещаната причина за дисциплинарни уволнения сред военните. Кели потърсил и анализирал още статистически данни. Проучванията му покйност милиарди долари, а все още се развивал. Той научил, че има хиляди компании, предлагащи продукти и услуги в тази област за всеки, който иска да се откаже от цигарите. На този етап му било ясно, че има достатъчно много фирми на пазара и няма смисъл да основава още една. Идеята, която му хрумнала, била да пренесе целия пазар в интернет портал, защото милиони хора ще имат нужда от информация и продукти за отказване от тютюнопушенето. Тъй като сам работел в голяма компания, за него били ясно, че крупните производители не гледат на интернет като на сериозна възможност за маркетинг. За да вземе своя дял от огромния пазар, Фред Кели регистрирал порталите www.quitsmoking и www.quit-smoking.com, за да отговори на потребностите на милиони борещи се с тютюнопушенето американци.

В същността си историята за успеха на Фред Кели показва какво ви е необходимо, за да пробиете – желания за успех, отделено време за обмисляне, проучване и анализ на възможностите и стратегическо планиране на самата дейност, което да ви даде преднина пред конкурентите на пазара.
Ако наистина искате да успеете, можете да си помогнете сами, следвайки стъпките на успелите преди вас, без да стремите да ги повтаряте.

Източник: pari.bg