Положителни страни на форекс търговията.
Публикувана от theboss на June 03 2010 08:43:36
Да се занимавате с форекс търговия е един чудесен начин да придобиете солидна база от икономически и политически знания. Освен това е един страхотен начин да забогатеете :). Въпреки, че голяма част от търгуващите на пазара не правят пари ( над 90 % ), това не означава, че вие няма да правите. Всъщност, почти навсякъде е така - над 90% от новорегистрираните фирми фалират през първите си години, над 90% от хората не изкарват достатъчно пари, за да си покриват всичките си разходи. Просто преди да започнете вземете решение вие да не сте от тези 90% и учете. Трябва да подходите сериозно към търговията, ако искате сериозни резултати. Джордж Сорос е един от най-богатите хора на планетата и го е постигнал чрез форекс пазара... и продължава да го прави. Ето и още няколко предимства на форекс търговията:

1. Пазарът работи 24 часа в денонощието. Можете да си изберете най-удобното време за вас и да работите през него. Няма от 9:00 до 18:00 или нещо подобно.
2. Може да започне да търгува всеки! Не са ви необходими милиони, нито кой знае каква техника и технология. За старт са достатъчни около стотина долара, компютър и Интернет.
3. Безплатно форекс обучение - почти всеки форекс брокер предлага "безплатен демо акаунт" където можете да си отворите виртуална сметка, с която да търгувате на пазара, да усетите търговията, да тествате стратегии... Интернет е препълнен с книги за форекс, сайтове, уроци за форекс, форуми и какво ли още не за пазара. Практически вие разполагате с неизчерпаем източник на качествена информация. Тук можете да направите много, за да не сте от тези 90 %, които губят от форекс.
4. Комисионните за търговия са 0.00 - никакви. Плащате единствено спреда (разликата между курс купува и курс продава)
5. Форекс пазарът е най-ликвидния пазар в света, което ви гарантира, че винаги ще можете да си затворите позицията и да излезете от неизгодна сделка.
6. Предоставят ви се назаем до 100 пъти средствата с които разполагате (марджин лост). Можте да купувате и продавате хиляди долари само със 100$ ваши долара.
7. При неблагоприятно развитие на нещата, можете лесно да ликвидирате весичко и да спрете, за разлика с обикновения бизнес, където ще са ви необходими месеци.
8. Можете да управлявате прецизно парите си - отваряте позиция с точно колкото искате, точно когато искате, лимитирате загубите - стопове, прибирате когато искате печалбите.