005 ДЕН1 - Теорема 1 на афилиейт маркетинга
Публикувана от theboss на May 24 2010 00:54:25
Сега и добрите новини...

Афилиейт маркетингът е по-прост от живота. Поради дигиталната му природа, има по малко-неизвестни и резултатът от него е по-контролируем и предвидим. Така че спокойно можем да обобщим "твърдението на Де Вито" в Теорема 1 на афилиейт маркетинга Осъзнайте я и я спазвайте, действайте според нея и успехът няма да остане далече.

Теорема 1 на афилиейт маркетинга

Нищо в света на компютрите, Интернет, и в реакцията на потребителите не се случва случайно. Винаги има причина, поради която нещо става по начина, по който то става и тази причина сте ВИЕ

Има афилией маркетъри с процент на конверсия 10 %, има такива с процент от 20 % (всеки един на 5 посетители купува). Следователно хората с конверсия 1-2 % могат да увеличат продажбите си в пъти, не като привличат повече посетители или ако работят по-здраво, а просто рябва да "пришпорят" тяхната мотивация в друго направление.
Да се върнем на хората, които полагат страхотни усилия, но постигат средни резултати.... Сайтовете на много от тези хора са често с много малко съдържание, което е взето наготово от търговеца и просто е копирано и пейстнато. Тези хора павят втората основна грешка - те продават, а не информират клиентите си предпродажбено с уникална, интересна, добре написана информация, от която клиентът наистина получава полза. Наистина няма голяма полза от директните опит за продажба на вашите посетители. Представете си... някой стига до сайта ви, в който има изложени само продукти и много малко информация. Поставете се на мястото на посетителя...той или тя не вижда нищо за продуктите, не получава никаква вдъхновяваща и образователна информация, която би го накарала да си купи... Просто вижда опит да му бъде продадено нещо, за което той не знае нищо. Запомнете! Потребителят най-вероятно е попаднал на сайта ви търсейки ИНФОРМАЦИЯ - СЪДЪРЖАНИЕ. И вие вече почти сте загубили клиента, имате само един посетител и лоша статистика за конверсията :). Вашият посетител не стига, че няма да си купи, но и в крайна сметка остава с чувството, че само е подхвърлян от сайт на сайт и навсякъде му се предлага нещо, което той не знае дали иска. Осъзнавайки и наглите опити за продажба, посетителя съвсем се отказва и не остава с чудесно впечатление от сайта ви.

Извод: НЕ продавайте

Вместо това подгрейте вашите посетители с наистина интересна информация (предпродажбено информиране), която ще е полезна за тях. Прочитайки я те ще кликат заинтересовани на линковете към страницата на търговеца и там ще попадат водени от инстински интерес и много по-склконни към покупки. Ако не се опитвате просто да продавате, а да информирате клиентите си, това ще увеличи конверсията и следователно вашите приходи и печалба.

Да се върнем към теорема 1 на афилиейт маркетинга...
Вашият процент на конверсия ще варира от 1% до 10 %, понякога дори и 20% и всичко това ще зависи от:
- как достигате до посетителите си
- какво им казвате
- по какъв начин ги изпращате към сайта на търговеца

Вашият процент на конверсия зависи точно от това какво правите и как го правите. Не ви е необходима "госпожица благословия", "господин късмет" или която и да е друга персона. Всичко зависи от вас. Осъзналите го това - успяват! Може да не е винаги от първия път, но не спирайте да опитвате докато не намерите правилния подход. Сега май е точно мястото да цитирам Calvin Coolidge (за непросветените, това е 30-тия президент на САЩ):

"Нищо на този свят не може да замени постоянството.
Талантът няма да може - нощо не е по-познато от неуспели хора с талант.
Гениалността няма да успее - неоценените гении неслучайно е вече нарицателно.
Образованието няма да може - светът е пълен с образовани непрокопсаници.
Постоянството и отдадеността са суперсилла.