Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php:1) in /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php on line 173
 Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex Как да си направим професионален форум за 20 мин. за начинаещи - абсолютно безплатно
Публикувана от theboss на May 17 2010 00:32:21
Как да си направим свой собствен професионален форум за 20 минути работа
Искало ли ви се е някога да имате ваш собствен форум от типа на http://forum.rozali.com, http://forum.imoti.net или http://forum.all.bg ? Е какво ли питам! Вероятно всеки би желал да разполага с професионален форум. А какво ще кажете да го имате в следващите 20 мин? Не е необходимо да сте програмист или някой компютърен гуру, нито пък трябва да разбирате толкова много от компютри (Е, вижте поне трябва да знаете що за животно е e-mail, или Интернет и имат ли те почва у нас ) . Ок, да минаваме по същество. Сега значи ще инсталираме форум от типа PHPbb3 . Хич не го мислете ако нищо не ви говори, казвам го само за обща култура. Ще обясня в стъпка по стъпка какво трябва да направите.

Стъпка 1

Вероятно сте чували за сайта www.free.bg? Ами първото нещо, което трябва да направите е да отидете и да се регистрирате там. Можете направо да кликнете ТУК. Ако видите българското знаме в отворилият се прозорец и под него пише FREE.BG значи до тук се справяте перфектно, поздравления! Следва да си помислите сега какъв да бъде адреса на форума ви... той ще бъде нещо от сорта http://ime_na_foruma_vi.free.bg. Вие сега трябва да измислите частта ime_na_foruma_vi. След като сте готови, напишете името в полето за писане и кликнете на бутона "Регистрирай". Ако някой преди вас не е вече регистрирал името ще отидете на страницата за регистрация. Попълнете нужните данни и натиснете отдолу отново бутона "Регистрирай". Ще ви бъде изпратен мейл на пощата която въведохте при регистрацията. Трябва да отворите писмото и да активирате акаунта си. В полученото писмо ще видите нещо от сорта на:


Вашата парола: *******
Сменете я при първа възможност.

Връзка за администриране:
http://sobstvenbiznes.free.bg/cgi-php/admin/admin.phpКликнете на връзката за администриране. Ще видите страница на която пише: Сайтът не е активиран. Кликнете отдолу на "Активиране". Сега въведете паролата, която получихте в изпратения мейл и отдолу въведете символите от картинката и кликнете на "Активиране". Ако видите "Сайтът е активен"... ами значи той е активен. До тук добре!

Стъпка 2

* След като влезете в акаунта си (ако не сте в него) Отдяснотрябва да виждате надпис ИНСТАЛИРАНЕ НА СОФТУЕР а под него линк PHPBB3. Кликнете на него. Сега започваме инсталацията на форума. Ако сте любители на четенето можете да прочетете какво пише, ако не, кликнете горе в ляво на ИНСТАЛИРАЙ.
* Въведете паролата която получихте при регистрацията (или ако сте я сменили - сменената), отдолу за потребителско име оставете "admin" и напишете мейл адреса, който използвахте при регистрацията. Кликнете на "Премини към следващата стъпка"
* Сега най-верочтно виждате, PLEASE WAIT FOR 30 SECONDS... ами чакаме....
* Кликнете на "Избери инсталация". Сега компютърът трябва да си помисли малко и да ви покаже съобщение: "OK: phpbb3 is installed successfully!" Браво! Току-що си инсталирахте форума.
* Кликнете на "Премини към следващата стъпка"
* "Премини към следващата стъпка"...
* Сега трябва да видите съобщението "ПОЗДРАВЛЕНИЯ" и отдолу бутон "Вход"
* Кликнете на вход и ще видите вашият чисто нов форум phpbb3 - бла-бла... Браво на вас!
* Сега въведете като потребител "admin", а за парола - паролата ви и готово.
* ВАЖНО!!! Запишете си адреса на вашия форум от адрес бара на браузера (това е където пишете адресите на страниците които искате да отворите). Копирайте го целия и си го запишете в текстов файл.

Стъпка 3

* Сега трябва да направим входна страница на форума ви. За целта влезте в акаунта си от връзката изпратена ви по мейл при регистрацията. В средата на страницата от ляво трябва да видите надпис: Уеб базиран FTP клиент: net2ftp. Кликнете на линка net2ftp)
* Ще ви се отвори прозореца на уеб базирания FTP клиент net2ftp. Въведете вашата парола (която вече имате изпратена още при регистрацията) и кликнете на бутона "Login"
* Трябва да виждате сега вашите файлове. Сложете отметка отляво на файла "index.html" и натиснете линкчето "Edit" в дясно срещу името му.
* Ще ви се отвори съдържанието на файла в нещо като текстов редактор. Изтрийте целия текст и на негово място поставете следното:


Можете да кликнете в полето и да натиснете ctrl C ,за да копирате кода:


* Копирайте точно кода, за да сте сигурни, че той ще проработи добре и го поставете. ВАЖНО! Променете само следното от кода: На мястото на "Линка_който_копирахте_когато_регистрирахте_форумът_си" поставете линка на форума си, който копирахте в СТЪПКА 2. Трябва да е нещо от сорта на http://ime_na_forumyt_vi.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php След това натисnete дискетката горе в ляво на редактора и ГОТОВО!

* Отидете на адрес http://ime_na_forumyt_vi.free.bg (ime_na_forumyt_vi заменете естествено с вашето регистрирано име)

Надявам се съм ви би полезен. Ще се радвам ако запазите линка ми долу и оцените труда ми. Успехи!
Сега можете да влезете във форума си с потребител "admin" и вашата парола и да кликнете на линка "[ Модераторски панел ] " горе в ляво и да започнете да настройвате форума си. Добре е да го регистрирате и в различни портали и търсачки за да му докарате малко трафик, тоест посетители. Списък с такива (портали, не посетители :)) можете да намерите на адрес: Добавяне в портали и търсачки

Хе, това е!