Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php:1) in /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php on line 173
 Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex Ако нямате собствен продукт, продавайте тези на другите.
Публикувана от theboss на May 13 2010 21:46:06
Ако нямате собствен продукт, който да продавате, пак може да натрупате състояние, продавайки продуктите на другите. Ами на това му се вика Афилиейт маркетинг. Или казано по друг начин в най-честия случай вие пращате посетители към сайта с продукта/продуктите на доставчиците, те обработват и проключват поръчката, а на вас ви плащат комисионна за това, че им докарвате клиенти. Най-хубавото тук е, че можете да станете афилиейт (продавач) с минимални и дори никави инвестиции от ваша страна на известни фирми като Дел Компютърс, E-bay, Amazon и т.н. Комисионните ви могат да варират от 10%-70%.

Какво трябва да направите, за да започнете да продавате даден продукт/услуга? Можете да следвате тези лесни стъпки:

1. Аз лично ви препоръчвам да продавате в по-развитите страни, за което естествено ще ви трябва и малко английски. За хората там е нещо нормално да си пазаруват онлайн, а и стандартът им е по висок и определено ще печелите много повече. А възможностите като продукти, пазар няма нужда да споменавам са огромни.
2. Потърсете пазарна нужда от нещо. Като пример за пазарна нужда мога да ви дам следното: Ако в Ню Йорк завали дъжд, на всеки ъгъл се появяват хора продаващи чадъри! Това са хора намерили пазар с добро търсене и просто отговарят на него. Тук можете да развинтите въображението си... Примерно сега вдигнаха цигарите. Ами това е прекрасна възможност да продавате електронни цигари.
3. Намерете подходящия продукт. Ако сме решили да продаваме електронни цигари, трябва да намерим афилиейт програма, която ще ни даде възможност да ги продаваме срещу комисионна. Можем да започнем като напишем в Google: e-cigarette affiliate - ще ви се намерите доста сайтове.
4. Регистрирайте се в Click Bank Тук можете да си избирате сред хиляди продукти предложени за продажба. В този сайт ще намерите продукт за буквално всеки пазар. Като си изберете продукт получавате линк с ваш код (номер), към който трябва да препращате посетители.
5. Препоръчително е да не изпращате хората направо към сайта на продукта (вашият линк). Добре е да си направите страница, където посетителите ви да могат да се абонират за и-мейл новини. Вземете ли техния мейл адрес по тяхно желание, можете да им изпращате освен линка си - различни оферти, промоции, новини и т.н., докато ако отиват директно на сайта на продукта, много от тях ще го посетят за първи и последен път.

Общо взето всичко е просто, трябва да намерите хора, които имат нужда от нещо и да им го продадете. Така можете да изкарвате 2000$, 3000$... ами колкото си заработите ;)