Как Тейси Динунзио създаде своята мулти-милионна компания
Публикувана от theboss на May 18 2013 16:53:48
Това е историята на една млада жена предприемач, която нямала никакви пари за стартиране на бизнес, но това по никакъв начин не я е спряло да създаде своята компания - TRADESY . Тейси Динунзио започнала да се занимава с бизнес през 2009 г., когато основала сайтa RecycledBride.com, на който омъжили се вече жени можели да продават сватбените си рокли. Първоначално офисът й бил нейната кухня. За дейността си обаче тя имала нужда от пари, с които не разполагала. За да си ги набави, тя работела ниско квалифицирана работа, а също така продала колата си и някои от своите по-ценни вещи. Това й създало известни неудобства като това, че трябвало да ходи на бизнес срещи с автобус, но те не я демотивирали.

Скоро посещенията на сайта RecycledBride.com започнали да се увеличава и стигнали до половин милион на месец. Трейси разбрала, че е напипала нещо голямо, но за да го реализира се нуждаела от много повече средства от тези, с които разполагала. За да си ги набави, тя се обърнала към компанията Airbnb, която играела ролята на посредник на хора да отдават под наем свои неизползвани жилищни площи. Така тя успяла да набере около 30 000 долара начален капитал, отдавайки банята си и една свободна стая на непознати. Всички пари, които получавала от наемите веднага плащала на програмисти, които развивали сайта й. Така постепенно били разработени нови функционалности и бизнесът излязъл на печалба. Освен това, паралелно с булчинските рокли, Трейси включила и други дрехи за продажба.

Скоро нещата се стабилизирали и Трейси успяла да договори 1,5 милиона долара инвестиция в бизнеса си от няколко компании за рисков капитал, които получили около 30% от бизнеса. Това извело сравнително младата компания на съвсем други хоризонти. Текущо TRADESY има 22 служители, а на сайта се предлагат четвърт милион артикула.