Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php:1) in /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php on line 173
 Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex Идея за 500 000 долара на един студент
Публикувана от theboss на May 08 2013 14:33:46
Браян Лаурангрокс си имал хоби да продава разни неща по Интернет. Започнал с това си занимание през 2004 като в началото дълго се чудел какво може да продава посточнно. После му идва идеята - мобилни телефони. Той започнал да купува стари модели и да ги предлага с известна надценка в популярният сайт за онлайн търгове - И-бей (www.eBay.com). Направил си простичък сайт, на който пък предлагал така нарчените рифърбишт (refurbished) телефони, които всъщност са нови телефони, но използвани по изложения, за демонстрационни цели и т.н. и не могат да бъдат предложени като чисто нови. Тези му начинания потръгнали и той дори отворил киоск в местен мол.

Наскоро Браян решил, че бизнес начинанието му се е разрастнало достатъчно за да си направи и реален магазин. Той взел заем от роднини и успял да получи още един такъв от 50 000 долара от местна банка.

Той инвестирал всичките пари в компанията си - Грийн Мобайл и отделно работел като актьор и модел в Канзас, за да покрива допълнително разходите. Веднъж Браян решил да използва уменията си като актьор, за да рекламира бизнеса си. Той заснел кратки рекламни клипчета със себе си в "главната роля" на зеления мобилен човек, който ходел наляво надясно и спасявял на хората пари.

Текущо, компанията Грийн Мобайл има приходи от 500 000 долара годишно, а Браян е нейният горд собственик и мениджър.