Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php:1) in /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php on line 173
 Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex Правителството подписа ACTA по носа ни, вече ще бъдем следени в Интернет
Публикувана от theboss на January 30 2012 23:05:07
Край на свободата в Интернет! Правителство в любимата ни държава упълномощи Любомир Тодоров - посланика ни в Япония - да подпише споразумението ACTA или Anti-Counterfeiting Trade Agreement, което има за цел да защитава интелектуалните права (имайте предвид правата на филмовите и музикалните компании) в мрежата. Разбира се, правата на тези компании трябва да бъдат защитавани, но не и по този безумен начин, който е регламентиран в нормативния акт.

Според акта, всеки който разпространява или спомага за разпространяването на защитени от закона за авторското право материали носи наказателна отговорност. В това число се включват и Интернет доставчиците, защото вие ако сваляте нелегално филм, те ви осигуряват достъпа до него. Ето защо, за да избягат от отговорност, те ще бъдат принудени да следят всяко ваше действие в мрежата.

Край на свободата в Интернет!

Вече всичко което правите ще бъде записвано. А ако някой ви обвини че разпространявате или спомагате за разпространението на защитени материали можете да влезете в затвора. И най-смешното е, че за това са достатъчни единствено само 3 оплаквания от носителя на авторското право! Абсолютно безумие, върху което няма никакъв контрол. Ако пратите на приятел линк към сайт с авторско съдържание и той го използва нелегално вие също отговаряте за това. Вече трябва да внимавате какво споделяте и на стената си във Фейсбук, какви мейли пращате, защото всичко ще се следи!

И всичко това правителството го решава зад гърба на обикновения гражданин! На това ли му се вика демокрация? Едностранно вземаните решения са най-характерната й черта, нали?

Документът е бил одобрен на два пъти от кабинета - през ноември и на 11 януари.

От стенограмите на двете правителствени заседания става ясно, че не е имало дискусии по съдържанието му, нито някой от министрите е проявил интерес за какво споразумение дава одобрение.

В България не е имало обществен дебат дали държавата трябва да се присъедини към АСТА

Ако на вас не ви харесва да бъдете следени, подкрепете съпротивата срещу движението! По света милиони свободомислещи хора протестират срещу него! В България също се организира протест който ще се състои на 11 Февруари 2012 г. Можете да се присъедините и да следите развитието му в създадената за целта фейсбук група:

ACTA Протест

Ако и вие сте против това да бъдете следени и искате за да запазите свободата си в Интернет, помогнете като споделите тази страница с ваши приятели и познати.

Все още МОЖЕ да този акт да бъде спрян, Европейският парламент не го е одобрил. Затова помогнете да го спрем!

Ето още материали по темата:

Какво е ACTA и защо сме против
http://www.segabg.com/article.php?id=587071
http://www.segabg.com/article.php?id=587121
Хиляди европейци протестират срещу ACTA и следенето в Интернет