Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php:1) in /home/moneym/public_html/sobstvenbiznes.net/maincore.php on line 173
 Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex Link Wheel - колело от линкове
Публикувана от theboss на May 01 2010 12:03:12
Това е оригиналния дизайн на колело от линкове или Link wheels. Те са пример за едно от най-изобретателното използване на технологията web 2.0. Концепцията е следната: 6 независими сайта с висок Пейдж Ранк (Page Rank) линкват към вашия сайт и всеки от тях има и линк към неговия съсед, като така се образува "колело". Така се създава ефективна концентрация на page rank към сърцевината на колелото - ваши я сайт. На всеки сателит се добавя информация оптимизирана за конретна тема от вашия сайт (конкретна ключова дума):
Горният е най-опростеният вариант на колело от линкове, който може да се използва. За постигането на по-добри резултати могат да се използват Advanced Link wheels или мрежи от линкове на няколко нива. Пример за такова е:


Този модел е с 2 главни сателита със собствена мрежа от блогове или по малки сактове. Всеки главен сателит е на отделна тематика, а всеки негов блог е профилиран в една ключова дума. Броят на главните сателити може да е 3, 4 и т.н. Основния сайт и главните подсайтове се добавят в директории с висок пейдж ранк, което да насочи допълнително link juice (линков сок) към тях. Изпозват се социални мрежи (всички, за които се сещате), за да се създадат линкове към всички части от системата, основно към малките сателитни сайтове на главните сателити.

Резултатите, които можете да очаквате от такъв тип оптимизация са:

- перманентно покачване на позицията, на която сайтът ви се показва в резултатите от търсенията
- покачване на пейдж ранка
- мрежа от множество качествени линкове
- повече приходи от сайта