Подходящи ключови думиосновата на една SEO кампания. - Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex

January 24 2020 22:06:23

menu_open.gif Меню
bullet.gif СОБСТВЕНБИЗНЕС.НЕТ
bullet.gif СТАТИЙКИ
bullet.gif ФОРУМ
bullet.gif ГАЛЕРИЯ
bullet.gif ВИДЕО БИБЛИОТЕКА
bullet.gif БИБЛИОТЕКА
bullet.gif КНИГИ
bullet.gif ТЪРСЕНЕ

bullet.gif КОНТАКТИ
bullet.gif RSS Новини
bullet.gif ВРЪЗКИ


bullet.gif IP Адрес - IP Adres
bullet.gif Топ 20 Бизнес Статии
menu_open.gif Спонсорирани връзки

menu_open.gif Последни статии
bullet.gif Вижте 5 супер ценни ...
bullet.gif Как Тейси Динунзио с...
bullet.gif Как да използваме бл...
bullet.gif Как Зак Уъркман създ...
bullet.gif Идея за 500 000 дола...

menu_open.gif Случайна медия
menu_open.gif Последни статии
Вижте 5 супер цен...
Ровейки се из Интернет попаднах на една статийка, която доста ми хареса - 5 важни урока в живота...
Как Тейси Динунзи...
Това е историята на една млада жена предприемач, която нямала никакви пари за стартиране на бизнес, но това по никакъв начин не я е спряло да създаде своята компания - TRADESY...
Как да използваме...
Бен Левис бил студент в университета в Пенсилвания коато му идва гениалната бизнес идея - минерална вода, чрез която можете да дарявате за различни благотворителни цели...
Как Зак Уъркман с...
Зак Уъркман бил обикновено американско момче учещо в университета в Индиана, което си падало по енергийните напитки...
Идея за 500 000 д...
Браян Лаурангрокс си имал хоби да продава разни неща по Интернет. Започнал с това си занимание през 2004 като в началото дълго се чудел какво може да продава посточнно...
menu_open.gif Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

menu_open.gif RSS Feeds
Subscribe to our Feeds

Latest Downloads
Latest Articles
Latest Threads
menu_open.gif

menu_pen.gif Подходящи ключови думи - основата на една SEO кампания.

Подходящи ключови думи - основата на една SEO кампания.

Ако искате вашият сайт да бъде един от предпочитаните от световните търсачки и да се класира на челни позиции при търсене, жизненоважно е да се запознаете с поне основните SEO техники и трикове. Оптимизацията за търсачки е един прекрасен начин за докарване на таргетирани посетители към сайта ви. В тази категория статии, ще се опитам да обясня с прости думи най-основните SEO правила.

Първото нещо, което трябва да знае всеки занимаващ се със SEO е какво точно правят интернет търсачките. Това са програми, които бродят из Интернет, посещават сайтове от линк на линк и изпращат информация към база данни, от която после се показват резултати от търсене по дадена дума или фраза. Това е в най-общи линии. Разбира се една търсеща машина има много по сложни алгоритми, като много от тях дори са неизвестни на широката публика, но това е една много по комплексна тема. За начинаещи оптимизатори, краткото обяснение е достатъчно. Търсачките не могат да "виждат" изображения (или поне все още) и четат само текстовете в даден сайт. Някои от тях успяват да обходят обаче, някои типове файлове - текстови, PDF и др. Затова е важно сайтът ви да има добра наситеност на ключови думи, по които искате той да се класира в резултатите от търсене и съдържанието ви да е структурирано по привлекателен за машините начин.

Да започнем с ключовите думи:

1. Опитайте се да си отговорите на въпроса: По какви думи и фрази даден потребител би търсил информацията във вашия сайт?. Това е едно от основните неща, понеже трябва да знаете за какво се състезавате. Направете си списък.

2. След като определите ключовите думи, добре е да проверите броят на месечните търсения за всяка една от тях и да изберете само тези, с които бихте имали най-добър шанс за посещения. За целта ще ви е неоходим инструмент за ключови думи или дург подобен софтуер, който дава подобна информация. Много популярен и безплатен е инструментът за ключови думи на Google Също така можете да се поразтърсите из Интернет за "keyword tool" или "инструмент за ключови думи" и да намерите този, който ви допада най-много.
3. Отсейте думите
- най-добрите ключовите думи могат да бъдат тези с най-много търсения и най-малко конкуренция за тях. Инструментът на гугъл показва тези данни. Примерно думата "google" едва ли е била с най-много конкуренция, но сега е една от най-известните думи. Същия пример може да бъде даден и с думата "yahoo". Този вариант - създаването на нова дума, за която няма конкуренция - може да ви направи много богати, ако имате добри бюджет за брандинг и стратегия.

- ако планирате да изградите сайт, който да печели главно от реклами и афилиейт (каквито са 99% от случаите), тогава по-подходящите думи биха били тези с най-голяма конкуренция и най-много търсения. Голямата конкуренция означава, че голям брой рекламодатели искат да рекламират с тази ключова дума, а големият брой търсения би ви дал поне някаква малка гаранция за посещения.

Друг интересен инструмент е Google Trends, който може да ви предостави информация за тенденциите в търсенето на вашите ключови думи.

С подобно проучване е добре да започва всяка SEO кампания, за да знаете в крайна сметка къде се намирате, къде отивате и какви са възможностите за това. Чрез изборът на подходящите думи и фрази ще поставите добра основа за по нататъшната оптимизация на вашият сайт. Това е много важна част, понеже търсачките правят точно това - показват съдържание базиращо се на тях. В следващите статии ще обясня как точно да бъдат използвани за сносна оптимизация.

Основните насоки в областа на SEO можете да прегледате на адрес: http://sobstvenbiznes.net/osnovi-na-seo-na-saiit-a3.html. В общи линии ще се придържам към тези точки и по-нататък ще обясня подробно всяка една от тях, както и някои допълнителни неща.
Категория: 

SEO уроци за начинаещиРЕЙТИНГ: 3/6 (363 гласа дадени)

Коментирайте тук:
Вземете ЛИНК към

Подходящи ключови думи - основата на една SEO кампания.

: кликнете на линка отдолу и натиснете Ctrl + C, за да го копирате
Линк за форум:
Линк за сайт
Обикновен линк:
menu_information.png

Подобни на Подходящи ключови думи - основата на една SEO кампания. :

Майкъл Мотнър - история на един SEO м... URL адреси на страници и SEO... Мета таговете и SEO на сайт... Заглавията на страниците и SEO... Какво е това SEO SEO услуги - оптимизация на сайт... 002 - Няколко думи преди да започнем.... Основи на SEO на сайт

menu_open.gif Бележник с ЛЮБИМИ
Трябва да се логнете, за да използвате панела.

menu_information.png Случайна статия
България на 55-то място по развитие в света за 2011
България на 55-то място по развитие в света
Категория статии: Икономика
menu_open.gif name

menu_open.gif Анкета
Къде попадат месечните ви доходи към момента?

До 500 лв.

От 500 - 1000 лв.

От 1000 - 1500 лв.

От 1500 - 2000 лв.

Над 2000 лв.