Нужен ли ми е онлайн маркетинг? - Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex

April 06 2020 13:05:47

menu_open.gif Меню
bullet.gif СОБСТВЕНБИЗНЕС.НЕТ
bullet.gif СТАТИЙКИ
bullet.gif ФОРУМ
bullet.gif ГАЛЕРИЯ
bullet.gif ВИДЕО БИБЛИОТЕКА
bullet.gif БИБЛИОТЕКА
bullet.gif КНИГИ
bullet.gif ТЪРСЕНЕ

bullet.gif КОНТАКТИ
bullet.gif RSS Новини
bullet.gif ВРЪЗКИ


bullet.gif IP Адрес - IP Adres
bullet.gif Топ 20 Бизнес Статии
menu_open.gif Спонсорирани връзки

menu_open.gif Последни статии
bullet.gif Вижте 5 супер ценни ...
bullet.gif Как Тейси Динунзио с...
bullet.gif Как да използваме бл...
bullet.gif Как Зак Уъркман създ...
bullet.gif Идея за 500 000 дола...

menu_open.gif Случайна медия
menu_open.gif Последни статии
Вижте 5 супер цен...
Ровейки се из Интернет попаднах на една статийка, която доста ми хареса - 5 важни урока в живота...
Как Тейси Динунзи...
Това е историята на една млада жена предприемач, която нямала никакви пари за стартиране на бизнес, но това по никакъв начин не я е спряло да създаде своята компания - TRADESY...
Как да използваме...
Бен Левис бил студент в университета в Пенсилвания коато му идва гениалната бизнес идея - минерална вода, чрез която можете да дарявате за различни благотворителни цели...
Как Зак Уъркман с...
Зак Уъркман бил обикновено американско момче учещо в университета в Индиана, което си падало по енергийните напитки...
Идея за 500 000 д...
Браян Лаурангрокс си имал хоби да продава разни неща по Интернет. Започнал с това си занимание през 2004 като в началото дълго се чудел какво може да продава посточнно...
menu_open.gif Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

menu_open.gif RSS Feeds
Subscribe to our Feeds

Latest Downloads
Latest Articles
Latest Threads
menu_open.gif

menu_pen.gif Нужен ли ми е онлайн маркетинг?

Нужен ли ми е онлайн маркетинг?

Онлайн маркетингът и в частност онлайн рекламата е много перспективен сектор, който въпреки кризата отбелязва ръст в целия свят. Това показва,че много фирми вече отделят все по-големи бюджети за онлайн кампании. Всяка фирма в наши дни е длъжна да има Интернет присъствие за да е успешна и това занапред ще става все по-жизненоважно. Онлайн маркетингът може да бъде описан с една думичка – ефективност! Това е което е най-важно по време на криза. Конвенционалните типове реклама са като стрелба в тъмна нощ. Потготвя се търговското послание и се пуска към широк кръг от аудитория. Разбира се на всеки е ясно, че ако се рекламира червило по телевизията, реклама насочена към женската част от хората, тя ще бъде видима и за всички мъже, деца и възрастни хора, които гледат телевизия. Те не са в таргет групата, обаче, понеже не ползват рекламирания продукт. С други думи много малка част от хората, които ще видят рекламата са с желания профил. В Интернет, ако използвам горното сравнение, мога да определя рекламата като стрелба със снайпер. Големите рекламни мрежи като Google и Facebook предлагат изключително прецизно таргетиране. Особено Facebook събира много подробни данни за своите потребители, които после използва за разделянето им на таргет групи според изискванията на клиентите си. Така за нашият примерен продукт бързо може да бъде определена таргет група със следните характеристики:

- жени на възраст от 17-40 г.
- от София, България
- несемейни
- харесващи мъже
- с висше образование или средно образование
- говорят български

Така за нашата реклама имаме изключително таргетирана група от хора, които с голяма вероятност биха закупили маркетирания продукт. Цената, която трябва да се плати за всеки изпратен потенциален клиент се определе динамично, в зависимост от желаещите да рекламират пред сходни групи и започва от 0.01$ за човек. С други думи всеки потенциален клиент, който е с точния профил ще струва само 1 цент (това е минималната цена на клик или 1000 импресии).
Във Фейсбук има над 500 милиона регистрирани потребители от всички точки на земното кълбо, което дава възможност пазарът да се раазрастне до целия свят.
Гугъл България, предлага друг начин за прецизно таргетиране – търсения от потребители. Гугъл е най-използваната световна търсачка и стотици милиони потребители дневно правят търсения през нея за стотици милиони неща. В случая с червилото, може да се създаде рекламна кампания, която да изпраща посланието при търсене с точно определени думи например „червило онлайн” и при всяко едно такова търсене рекламата ще бъде виждана от хора търсещи точно това, което фирмата предлага. И тук разходите за всеи изпратен потенциален клиент започват от един цент.
Друго предимство на онлайн марктингът е, че разходите могат да бъдат оптимизирани и управлявани изключително прецизно. Възможни са справки в реално време, показващи ефективността на рекламата, коя реклама е по-успешна, кои групи са най-активни, от къде са дошли посетителите и къде отиват след като си купят, на каква сума е продажбата и т.н. Това дава възможност за допълнителна оптимизация на разходите и постигане на по-голяма ефективност.
Ако в момента дадена фирма използва маркетинга използван от преди 10 години и не възнамерява да промени това - тя има проблем. Технологиите се развиват със скоростта на светлината и само тези, които се променят навреме имат шанса да бъдат успешни и да вървят напред.

Категория: 

Интернет рекламаРЕЙТИНГ: 3/6 (346 гласа дадени)

Коментирайте тук:
Вземете ЛИНК към

Нужен ли ми е онлайн маркетинг?

: кликнете на линка отдолу и натиснете Ctrl + C, за да го копирате
Линк за форум:
Линк за сайт
Обикновен линк:
menu_information.png

Подобни на Нужен ли ми е онлайн маркетинг? :

Судоку онлайн Герила Маркетинг - Guerrilla Marketin... Онлайн игра на Европейската централна... Какво се продава онлайн?!... Онлайн бизнесът процъфтява в кризата... Какво е интернет маркетинг?... Създайте ваш онлайн магазин...

menu_open.gif Бележник с ЛЮБИМИ
Трябва да се логнете, за да използвате панела.

menu_information.png Случайна статия
Продавайте в clickbank

Категория статии: 101 идеи за Интернет бизнес.
menu_open.gif name

menu_open.gif Анкета
Къде попадат месечните ви доходи към момента?

До 500 лв.

От 500 - 1000 лв.

От 1000 - 1500 лв.

От 1500 - 2000 лв.

Над 2000 лв.