Краудфъндинг ( crowdfunding ) - Интернет бизнес, предприемачество, бизнес идеи, статии, истории. Forex

January 29 2020 09:56:43

menu_open.gif Меню
bullet.gif СОБСТВЕНБИЗНЕС.НЕТ
bullet.gif СТАТИЙКИ
bullet.gif ФОРУМ
bullet.gif ГАЛЕРИЯ
bullet.gif ВИДЕО БИБЛИОТЕКА
bullet.gif БИБЛИОТЕКА
bullet.gif КНИГИ
bullet.gif ТЪРСЕНЕ

bullet.gif КОНТАКТИ
bullet.gif RSS Новини
bullet.gif ВРЪЗКИ


bullet.gif IP Адрес - IP Adres
bullet.gif Топ 20 Бизнес Статии
menu_open.gif Спонсорирани връзки

menu_open.gif Последни статии
bullet.gif Вижте 5 супер ценни ...
bullet.gif Как Тейси Динунзио с...
bullet.gif Как да използваме бл...
bullet.gif Как Зак Уъркман създ...
bullet.gif Идея за 500 000 дола...

menu_open.gif Случайна медия
menu_open.gif Последни статии
Вижте 5 супер цен...
Ровейки се из Интернет попаднах на една статийка, която доста ми хареса - 5 важни урока в живота...
Как Тейси Динунзи...
Това е историята на една млада жена предприемач, която нямала никакви пари за стартиране на бизнес, но това по никакъв начин не я е спряло да създаде своята компания - TRADESY...
Как да използваме...
Бен Левис бил студент в университета в Пенсилвания коато му идва гениалната бизнес идея - минерална вода, чрез която можете да дарявате за различни благотворителни цели...
Как Зак Уъркман с...
Зак Уъркман бил обикновено американско момче учещо в университета в Индиана, което си падало по енергийните напитки...
Идея за 500 000 д...
Браян Лаурангрокс си имал хоби да продава разни неща по Интернет. Започнал с това си занимание през 2004 като в началото дълго се чудел какво може да продава посточнно...
menu_open.gif Вход
Потребител

ПаролаНе сте регистрирани?
Натиснете тук за регистрация.

Забравена парола?
Натиснете тук за нова.

menu_open.gif RSS Feeds
Subscribe to our Feeds

Latest Downloads
Latest Articles
Latest Threads
menu_open.gif

menu_pen.gif Краудфъндинг ( crowdfunding )

Краудфъндинг ( crowdfunding )


Съвеременните Интернет предприемачи все повече се възползват от възможността да събират малки суми пари от много на брой поддръжници. Краудфъндинга е начин да се впрегне ентусиазма и дребните на хората, които харесват идеята като им се обещава пропорционална част от проекта и приходите от него. Примерно сайтът CatwalkGenius.com дава възможност на всеки с налични 11 паунда да субсидира стартиращи модни дизайнери, като получава част от приходите след това (ако има такива). Представете си, че дизайнерът се окаже следващия Версаче ;)... Режисьорът на документални филми Franny Armstrong успява да набере над 800 000 $, за да финансира и работи на филма си.
Терминът краудфъндинг (crowdfunding) проистича от друг неологизъм - краудсоурсинг (crowdsourcing), което пък означава възлагане на работа, обикновено изпълнявана от служители, на външни хора от обществото. Пример за това е ако искате да стартирате бизнес с панталони, можете да си направите сайт и да предложите на посетителите си да качват свои дизайни на сайта ви (краудсоурсинг). Те вършат за вас дизайнерската работа, а вие реализирате идеите им. Дизайните, които харесате, след това можете да предложите да бъдат и финансирани от обществото - краудфъндинг. Точно това правят сайтовете Cameesa.com и Threadless.com, които имат реализирани продажби от над 17 000 000 $ за 2006 г. оставяйки посетителите си да избират дизайните на тениските, които сайтовете продават. Всеки човек може да финансира даден дизайн (краудфъндинг), а ако давате пари за него, това е ясен индикатор за реално търсене и възможности за продажбата на тениски с него.
На същия принцип работи и SellaBand.com - портал, който свързва любителите на музика и стартиращи музиканти, искащи да запишат албум. Мусикантите имат профили в сайта с техните биографии и музикални парчета. Посетителите на сайта могат да гласуват за всеки музикант с малки суми ( 10$ ) и веднага щом даден талант събере финансиране от 5000 човека, неговата музика се изпраща и реализира в звукозаписно студио и се пуска на пазара. Хората, които са финансирали парчетата, получават част от приходите от продажбите. За две години чрез сайта е събрано финансиране на 2 500 000 долара. Британската група "Second Person" събира финансиране от над 50 000 $ от 741 човека и реализират едно от парчетата си по MTV и VH1.
Феновете инвестирали в проекта стават негови собственици. Филмът "A Swarm Of Angels" (Рояк от ангели) е финансиран като са намерени 50 000 човека желаещи да инвестират по 25 паунда. Така стават част от изключително онлайн общество "The Swarm", чиято мисия е да създаде първия в света интернет финансиран, интернет продаван и с интернет екип филм.
Краудфъндингът е една удивителна възможност за получаване на финансиране на съвсем нови и дори още неродени бизнес начинания. Рискът от инвестицията се разпределя на голям брой инвеститори, заложили малки суми на вашия успех.
Категория: 

Финансиране на бизнеса


  • 3/6

РЕЙТИНГ: 3/6 (514 гласа дадени)

Коментирайте тук:
Вземете ЛИНК към

Краудфъндинг ( crowdfunding )

: кликнете на линка отдолу и натиснете Ctrl + C, за да го копирате
Линк за форум:
Линк за сайт
Обикновен линк:
menu_information.png

Подобни на Краудфъндинг ( crowdfunding ) :

Няма подобни рецепти в тази категория

menu_open.gif Бележник с ЛЮБИМИ
Трябва да се логнете, за да използвате панела.

menu_information.png Случайна статия
Кредитен калкулатор с разплащателен план
Кредитен калкулатор с разплащателен план
Категория статии: Онлайн калкулатори
menu_open.gif name

menu_open.gif Анкета
Къде попадат месечните ви доходи към момента?

До 500 лв.

От 500 - 1000 лв.

От 1000 - 1500 лв.

От 1500 - 2000 лв.

Над 2000 лв.